بهعنوان یکی از پرکاربردترین یراقآلات کابینت، باید به لولاها اشاره کنیم. لولا بر روی درب و باکس کابینت نصب میشود تا امکان باز و بسته کردن درب آن را فراهم کند. استفاده از لولای مناسب موجب میشود تا بتوانید بهراحتی هرچه تمامتر، از کابینت استفاده کرده و به بهترین شکل ممکن کارایی مطلوب آن را تجربه کنید. لولای کابینت میتواند روان و کارایی کابینت را برایتان افزایش دهد و یک شاخص بررسی کیفیت برای آن باشد.
اگر شما نیز علاقهمند هستید که اطلاعاتی در خصوص لولای کابینت به دست آورید، همراه ما باشید.
نکات مهم خرید لولای کابینت مناسب
برای خرید لولای کابینت، باید نکاتی را بدانید تا خریدی موفقیتآمیز انجام شود. به همین دلیل در این بخش به بررسی دقیق این نکات میپردازیم تا امکان یک تجربه عالی برایتان فراهم شود. بهخاطر داشته باشید که این نکات حاصل تجربیات سالها فعالیت تیم پرهام دیزاین در این حوزه است.
- نوع لولا را مشخص کنید. برای هر نوع کابینت و هر کاربردی، نیاز به یک لولای مشخص خواهید داشت. لولاها شامل این موارد هستند:
- لولای آرامبند که برای بستن درب کابینت بهآرامی استفاده میشود و مانع از ایجاد سروصدای زیادی است.
- لولای زاویهدار معمولا برای کابینتهایی با دربهای زاویهدار استفاده میشود تا دسترسی بهتری برای فضای داخلی ایجاد کند.
- لولای مخفی در کابینتهایی استفاده میشود که هدف ایجاد ظاهری یکدست با پنهان کردن لولا است.
- جنس لولاها همیشه در دوام و کیفیت نهایی و حتی قیمت اجرای کابینت اثرگذار بوده و هست. استفاده از فولاد ضدزنگ که مقاومت بالایی در برابر زنگزدگی و خوردگی دارد، یک گزینه مطلوب برای لولا است.
- بررسی مکانیزم باز و بستهشدن هرکدام از لولاها ضروری است. معمولا لولاهای معمولا باقدرت دست باز و بسته میشوند. لولاهای دارای قابلیت بستهشدن، پس از رها کردن خودشان درب را مطابق با تنظیمات انجام شده میبندند. لولاهای آرامبند، بعد از فشار دست برای بستن درب، آن را بدون کوبیده شدن میبندند.
- زاویه باز شدن لولا یکی از پارامترهای مهم در انتخاب است. لولاهای 90 درجه با زاویه استاندارد برای بسیاری از کابینتها قابل استفاده هستند. لولاهای 110 درجه برای دسترسی بهتر به محتویات کابینت استفاده میشوند و از لولای 165 درجه برای کابینتهای کناری و گوشهای که نیاز به باز شدن بیشتر دارند استفاده میگردد.
- سازگاری با نوع کابینت: لولاها در دو مدل مناسب برای کابینت دارای فریم و کابینت بدون فریم طراحی میشوند که در زمان خرید باید به این نکته توجه داشته باشید.
- نصب و تنظیم: لولاهایی که نصب آنها آسان است و نیاز به ابزار پیچیده ندارند، معمولا محبوبیت بیشتری نسبت به گزینههای پیچیده دارا هستند.
- ظرفیت تحمل وزن: یک پارامتر مهم در زمان خرید لولای کابینت، توجه به تحمل وزن آن است. برای دربهای سنگین و بزرگ، باید حتما از لولاهایی با ظرفیت تحمل وزن بالا استفاده کنید.
- کیفیت ساخت: خرید لولا باید از برندهای معتبر و شناخته شده انجام شود تا بتوانید از کیفیت طراحی و ساخت اطمینان داشته باشید.
- بررسی نظرات و تجربیات: یک روش عالی برای کشف بهترین لولای کابینت، بررسی نظرات مشتریان است. شما بهراحتی میتوانید در وبسایتهای فروشگاهی، نظرات و تجربیات دیگران در مورد لولاهای مختلف را مطالعه کنید.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: ام دی اف چیست؟
مزایای استفاده از لولای کابینت
- دسترسی آسان: لولاهای کابینت باعث میشوند درها بهراحتی باز و بسته شوند؛ پس استفاده از آنها برای تجهیز کابینت بهترین گزینه است.
- دوام و استحکام بالا: استفاده از لولاهای باکیفیت، موجب میشود تا وزن درب کابینت بهخوبی پشتیبانی شده و هیچ فشار و آسیبی از بستهشدن آن تجربه نکنید.
- کاهش سروصدا: لولاهایی که دارای آرامبند هستند، بهخوبی شرایطی فراهم میکنند که میتوانید به کمک آنها مانع از بستهشدن درب با صدای زیاد شوید.
- زیبایی بصری: انتخاب لولاهای مناسب، به ایجاد ظاهر جذاب و زیبای کابینت کمک میکند. با استفاده از لولاها میتوانید کابینتی مماس و جذاب داشته باشید.
- تنظیم پذیری: بسیاری از لولاها، دارای قابلیت تنظیم شدن هستند. به این ترتیب میتوانید آنها را بر اساس ابعاد درب کابینت و ظاهر بیرونی آن، تنظیم کنید و از بالانس لولاها زیبایی مطلوبی را تجربه کنید.
- ایمنی بیشتر: لولای کابینت، بهخوبی امکان باز و بستهشدن آسان را فراهم میکند. ایمنی بالاتر در پروسه استفاده از لولای کابینت، یکی از مزایای استفاده آن است.
- کاربردهای متنوع: لولاهای مختلف برای انواع کابینتها و کاربردهای مختلف وجود دارد که با معرفی در این بخش میتوانید آگاهانه دست به انتخاب بزنید.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: صفحه کابینت آشپزخانه
انواع لولای کابینت
شناخت انواع لولای کابینت، به شما کمک میکند تا در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کرده و دست به انتخاب هوشمندانهتری بزنید. به همین دلیل متناسب با آگاهی شما، چند نمونه از انواع لولای کابینت را معرفی میکنیم.
1. لولای معمولی کابینت
لولای معمولی یکی از پرکاربردترین و قدیمیترین انواع لولا است که از گذشته تا کنون برای ساخت کابینت و دربهای لولا دار استفاده میشد. لولاها از دو قطعه فلزی ساخته میشوند که بهوسیله پیچ و بستهای مخصوص به درب و باکس کابینت متصل میگردند. در نقطه دیگری این لولاها به هم متصل میشوند تا امکان باز و بستهشدن آسان را فراهم کنند.
2. لولای کابینت گازور
لولای گازور که بهعنوان لولای مخفی یا لولای کابینتی نیز شناخته میشود، بهعنوان محبوبترین و رایجترین نوع لولا در ساخت کابینت مورداستفاده قرار میگیرد. این نوع لولا به طور کامل در داخل کابینت قرار میگیرد و نصب آن بسیار آسان است. استفاده از این لولا موجب میشود تا امکان تنظیم زاویه درب را داشته باشید. چنین شرایطی به شما امکان میدهد تا درب کابینت بدون درز را تجربه کنید و با خیال آسوده از آن استفاده کنید. ظاهر تمیز و کارایی بالا از ویژگیهایی است که با این نوع لولا تجربه میکنید.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: تفاوت کابینت ام دی اف و های گلاس
3. لولای کابینت مخفی
لولای مخفی به شکلی طراحی شده است که در زمان بسته بودن درب کابینت، هیچ اثری از آن دیده نمیشود. هرچند طراحی لولای گازور نیز به همین شکل است، اما در واقع لولای کابینت مخفی، با ظاهری جذابتر و ظریفتر طراحی شده است. به طوری که حتی در زمان باز بودن درب کابینت، باز هم نشانههای این ظرافت برای شما قابل مشاهده است. استفاده از این لولاها که معمولا با فولاد ضدزنگ ساخته میشوند تا مقاومت و استحکام بالایی را ارائه کنند، بهترین انتخاب برای کابینت محسوب میشود.
4. لولای کابینت چاقویی یا محوری
لولای چاقویی دارای طراحی نازک و باریکی است که شبیه به یک چاقوی تاشو عمل میکند. این نوع لولا به دلیل طراحی کمجا و پنهان خود، قسمت زیرین درب را درگیر میکند تا امکان باز و بسته کردن درب را فراهم کند. لولای چاقویی از متریال مقاوم طراحی میشود و معمولا به دو شکل مختلف تولید میگردد تا بنا بر نحوه استفاده، بهترین گزینه را انتخاب کنید. لولاهایی با محوریت مستقیم و لولا با محوریت L شکل دو نوع این مدل لولای کابینت است که متناسب با کاربرد مدنظرتان میتوانید از آن استفاده کنید.
5. لولای کابینت اتوبوسی
لولای اتوبوسی که بهعنوان لولای پیانو نیز شناخته میشوند، یکی از نمونههای گرانقیمت لولای کابینت محسوب میشوند. این لولاها از یک بازویی فرم دار تشکیل میشوند که امکان بالابردن درب را فراهم میکند. این لولاها معمولا برای کابینتهایی استفاده میگردد که درب آنها از بالا باز میشود. این نوع لولا به دلیل طراحی مستحکم و وجود پشتیبان در طراحی آنها، بهترین گزینه برای دربهای سنگین محسوب میشود. دوام این لولاها اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل در زمان انتخاب باید به برند و شرکت سازنده این لولاها توجه کافی داشته باشید.
6. لولای کابینت آرامبند
لولای آرامبند دارای مکانیزمی است که به درب کابینت امکان میدهد تا بیصدا و خیلی آرام بسته شود. این نوع لولاها به دلیل جلوگیری از ضربه و سروصدا هنگام بستهشدن درب، محبوبیت زیادی دارند. این قابلیت در برخی انواع دیگر لولا تعبیه شده است تا بهعنوان یک آپشن اضافی موردتوجه قرار گیرد. لولاهای آرامبند معمولاً از متریال مقاومی مانند فولاد ضدزنگ ساخته میشوند و به دلیل کارایی بالا و نصب آسان، در بسیاری از پروژههای دکوراسیون داخلی پرهام دیزاین مورداستفاده قرار میگیرند.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: ورق ملامینه
7. لولای کابینت قابلمهای
یکی از سنتیترین و قدیمیترین انواع لولا، مربوط به لولای قابلمهای است. این نوع لولا دارای طراحی بسیار سادهای است. وجود یک استوانه برای نگهداشتن ارتباط دو قطعه چوبی با یکدیگر، میتواند نیاز اولیه شما به استفاده از لولا را پاسخ دهد. این نوع لولاها عملکردی کاملا مکانیکی دارند و هیچ مکانیزم خاصی مثل آرامبند یا بسته شونده در آنها پیشبینی نمیشود. به همین دلیل برای نواحی کاربردی با بودجه کم میتوانید از این نوع لولا استفاده کنید.
8. لولای کابینت استوانهای
استفاده از لولای استوانهای در ساخت کابینتهایی که دارای درب شیشهای و خیلی باریک هستند، توصیه میشود. لولاهای کابینت استوانهای به شکل دو استوانه متصلبههم ساخته میشوند. شیارهای سطح لوله امکان قرارگرفتن عمودی درب را فراهم میکنند. به این ترتیب میتوانید درب کابینت را بر روی محل مدنظر قرار داده و آن را جابهجا کنید. عموما ویترینها و نواحی دکوراتیو بهترین گزینه استفاده از این لولاها است.
9. لولای کابینت تسمهای
لولای تسمهای دارای دو بازوی بلند است که به شکل تسمه به درب و قاب کابینت متصل میشوند. این مدل لولا دارای طراحی ساده و کم هزینهای است که معمولا برای دربهای سنگین گزینه مناسبی محسوب میشود. استفاده از این نوع لولا برای کابینتهای امروزی چندان رایج نیست. اما بهکاربردن لولای کابینت تسمهای برای نواحی خاص و دکوراتیو که هزینه کمتری برای آنها پیشبینی شده است، گزینه مناسبی است. جنس ساخت این لولاها از فلزات فولادی و آهنی است. بهکاربردن این نوع لولا در دکوراسیون کابینت روستیک بسیار رایج است.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد: تفاوت کابینت ممبران و های گلاس
10. لولای لببهلب
لولای لببهلب از دو قطعه مستطیل شکل تشکیل میشود که بهراحتی از طریق لولا اتصال مطلوبی برای درب ایجاد میکند. به این وسیله میتوانید ارتباط درب و کابینت را برقرار کنید و بدون دردسر، کاربری مطلوبی را تجربه کنید. اما لازم است بدانید که این مدل لولا اصلا قابلیتهایی مثل آرامبند و … ندارد. به همین دلیل کاربری آن محدود است و معمولا برای اجرای پروژههای کم بودجه یا فضاهای خاص روستیک مورداستفاده قرار میگیرد. مقاومت بالایی در این لولاها وجود دارد که به شما کمک میکند تا بتوانید یک شرایط مطلوب را تجربه کنید. لولاهای لببهلب از جنس برنج، فلز و فولاد ضدزنگ ساخته میشوند.
11. لولای بدون فریم
شاید جالب باشد که بدانید لولای بدون فریم، پر از جزییات جذابی است که میتوانید به کمک آن ویترینهای جذاب و کابینتهای بدون فریم را اجرا کنید. لولای بدون فریم، امکان دیزاین فضاهای دکوراتیو را فراهم میکند. لولای بدون قاب برای کابینتهای خاص بهترین گزینه است. به همین دلیل میتوانید با خیال آسوده یک ساختار زیبا را اجرا کنید.
انواع لولای کابینت از نظر جنس متریال
لولای کابینت از نظر جنس متریال به چند دسته مختلف تقسیم میشود. متریالی که بهوسیله آن هرکدام از این لولاها ساخته میشوند، متفاوت است. کیفیت هر متریال و دوام آن با دیگری، موجب ایجاد تفاوتهایی در ساخت آن شده است. در این بخش به بررسی انواع لولای کابینت از نظر جنس و متریال اشاره میکنیم.
- فولاد ضدزنگ (Stainless Steel): یکی از رایجترین انواع لولای کابینت مربوط به آنهایی است که بهوسیله فولاد ضدزنگ ساخته میشوند. این متریال مقاوم در برابر زنگزدگی و خوردگی است. استفاده از فولاد ضدزنگ مناسب برای محیطهای مرطوب مانند آشپزخانه و ویلاهای ساحلی است. این متریال کمی گرانقیمتتر از سایر متریالهای رایج است و وزن بیشتری دارد.
- آلیاژ روی (Zinc Alloy): در بعضی انواع لولای کابینت، از آلیاژ روی استفاده میشود تا مقاومت و دوام بالایی ایجاد گردد. معمولا استفاده از این متریال به نسبت استیل ضدزنگ بسیار مناسبتر است. این مدل لولا معمولا قابلیت رنگپذیری بالایی دارد و برای اجرای لولاهای دکوراتیو بهترین گزینه است. تنها مشکلی که میتوان برای این متریال ذکر کرد، ریسک زنگزدگی است.
- برنج (Brass): استفاده از برنج برای ساخت لولاها نیز رایج است. این لولاها ظاهر زیبا و جذابی دارند و در اجرای پروژههای کلاسیک بهشدت مورد استقبال قرار میگیرند. برای اجرای دکوراسیون لوکس نیز، استفاده از لولاهای برنجی بسیار رایج است. جنس برنج مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی دارد. این جنس معمولا دچار تغییر رنگ نمیشود؛ اما قیمت بالاتری نسبت به سایر متریالها دارد. برای مراقبت از این متریال، لازم است توجه خاصی داشته باشید و از هر شویندهای بر روی آن استفاده نکنید.
- آلومینیوم (Aluminum): لولاهای آلومینیومی بهعنوان یکی دیگر از رایجترین انواع متریال مورداستفاده قرار میگیرند. این لولاها بسیار سبک هستند و به دلیل مقاومت به زنگزدگی، استفاده از آنها گزینه مطلوبی است. استحکام لولاهای آلومینیومی در مقابل نمونههای فولادی، بالا است. معمولا لولاهای آلومینیومی مقاومت کمتری نسبت به متریالهای دیگر دارا هستند.
برای سفارش انواع کابینت آشپزخانه مانند کابینت نئوکلاسیک ، کابینت مدرن، کابینت انزو پولیشی ، کابینت پلی اورتان ، کابینت پلی استر ، کابینت ام دی اف ، کابینت وکیوم ، کابینت ممبران ، کابینت پی وی سی و کابینت هایگلاس با ما در پرهام دیزاین در تماس باشید.